Touch for Health

Praktijk voor Energetische Therapie

Touch for Health

Behandeling
Intake 15 min. Behandeling 60 min.
 
Touch for health
Het uitgangspunt van Touch for Health is dat de mens één geheel vormt. Een voortdurende hoofdpijn kan het gevolg zijn van een disbalans ergens anders in het lichaam. Met Touch for Health kunt u uw lichaam weer in optimale conditie brengen en het zelfversterkend vermogen van uw lichaam activeren. Het is een methode die spier- en energie-versterkend werkt en lichamelijke problemen kan oplossen of verlichten. Hierbij kunt u denken aan voeding-problemen, stress en pijn. Touch for Health verbetert de innerlijke en uiterlijke houding van ieder mens.
 
Deze methode brengt u lichamelijk weer in balans met als resultaat een algeheel welbevinden.
 
De kinesiologie (=leer der bewegingen) en Touch for Health richten zich op het evenwicht tussen de samenwerkende spieren. Door middel van manuele spiertesten kan ik energieblokkades opsporen.
Bij een goede balans in het lichaam geven deze testen een reflexbeweging. Het uitblijven van een reflex wijst dan op een disbalans. Aangezien de mens één geheel is kunnen ook andere spieren, organen of energie-systemen op de testen reageren.
Touch for Health gaat uit van een gezondheidsdriehoek van structuur, chemie en psyche. Alle drie werken op elkaar in. Een verstoring aan de ene zijde beïnvloedt automatisch een andere zijde van de driehoek.
 
EFT1 (emotionele vrijheids technieken)
Met EFT richt je je bewust op een emotie, terwijl je tegelijkertijd met je vingertoppen op de acupressuurpunten van lichaamsmeridianen klopt.
Emoties die je in je lichaam kunt voelen, zijn in feite verstoringen in de lichaamsenergie. Ze zijn ontstaan vanuit een niet goed verwerkte ervaring.